Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

 

Τι είναι το Asian Handicap;

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 2285 φορές

 

 

 

Πολλές φορές οι νέοι φίλοι του διαδικτυακού στοιχήματος βλέπουν τον όρο asian handicap στις λίστες των εταιρειών στοιχηματισμού και αγώνες με περίεργα, ακαταλαβίστικα νούμερα όπως πχ.  Πανιώνιος (-0.75) – Ολυμπιακός (+0.75) ακολουθούμενα από αποδόσεις. Το «ασιατικό πλεονέκτημα» πήρε το όνομά του από την περιοχή όπου επινοήθηκε και είναι ένας στοιχηματικός όρος που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια κυρίως σε όσους στοιχηματίζουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το θετικό με το σύστημα αυτό είναι ότι εκμηδενίζεται η πιθανότητα απώλειας ενός αγώνα που έχουμε στοιχηματίσει σε περίπτωση ισοπαλίας, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες νίκης του παίχτη.

 

Αν το δούμε από την πλευρά των μαθηματικών, η πιθανότητα επιτυχίας είναι η ίδια με τον παραδοσιακό στοιχηματισμό. Οι εταιρείες προσαρμόζουν τις αποδόσεις των αγώνων με ασιατικό πλεονέκτημα (μειώνουν την απόδοση του φαβορί και αυξάνουν του αουτσάιντερ) πιο συχνά από τις κανονικές αποδόσεις. Ο παίχτης πρέπει τις περισσότερες φορές να παίξει νωρίς για να επιτύχει την καλύτερη απόδοση ωστόσο κάνοντας κάτι τέτοιο πολλές φορές δεν έχει χρόνο να αναλύσει σωστά και λεπτομερώς όλα τα δεδομένα ενός αγώνα. Παρακάτω ακολουθεί περιγραφή των βασικών περιπτώσεων «ασιατικών πλεονεκτημάτων» προκειμένου να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνουν. Να γνωρίζεται ότι οι αρνητικοί αριθμοί δείχνουν ποια από τις δύο ομάδες θεωρείται φαβορί και οι θετικοί αριθμοί  φανερώνουν το αουτσάιντερ της συνάντησης.

 

Πλεονέκτημα 0

Είναι ίσως η πιο εύκολη περίπτωση. Ο παίχτης ποντάρει στη νίκη μιας από τις δύο ομάδες. Σε περίπτωση νίκης της ομάδας που πόνταρε παίρνει κανονικά τα χρήματα που στοιχημάτισε επί την απόδοση και σε περίπτωση ήττας φυσικά τα χάνει. Στην περίπτωση ισοπαλίας τέλος επιστρέφονται τα χρήματα που ποντάρισε.

 

Πλεονέκτημα 0.25

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε την περίπτωση:

Εθνικός Αστέρας 2.55 (+0.25) – Ηρακλής 1.95 (-0.25)

- Αν ο παίχτης ποντάρει 10 ευρώ στον Εθνικό Αστέρα που είναι αουτσάιντερ, τότε κερδίζει 2.55x10=25,5 ευρώ και σε ισοπαλία παίρνει τα το μισό κέρδος, δηλαδή 25,5/2=12,75 ευρώ.

- Αν ο παίχτης ποντάρει 10 ευρώ στον Ηρακλή (φαβορί) τότε κερδίζει 1.95x10=19,5 ευρώ σε περίπτωση νίκης της ομάδας, ενώ σε περίπτωση ήττας χάνει το μισό στοίχημα, δηλαδή του επιστρέφονται 5 ευρώ από τα 10 που πόνταρε.

 

Πλεονέκτημα 0.5

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε την παρακάτω περίπτωση:

Ολυμπιακός 1.7 (-0.5) – Πανιώνιος 2.25 (+0.5)

- Αν ο παίχτης ποντάρει στον Ολυμπιακό (φαβορί) 10 ευρώ και κερδίσει θα πάρει 10x1.7=17 ευρώ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας του Ολυμπιακού χάνει τα χρήματά του

- Αν ο παίχτης ποντάρει στον Πανιώνιο (αουτσάιντερ) 10 ευρώ και κερδίσει ή ακόμα κι αν έρθει ισοπαλία, τότε παίρνει 10x2.25=22,5 ευρώ. Σε περίπτωση βέβαια που κερδίσει ο Ολυμπιακός χάνει στο ποντάρισμά του. Είναι δηλαδή σα να στοιχηματίζει Χ2 στον Πανιώνιο.

 

Πλεονέκτημα 0.75

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε την περίπτωση:

Λάρισα 1.9 (-0.75) – Προοδευτική 1.7 (+0.75)

- Αν ο παίχτης ποντάρει 10 ευρώ στη Λάρισα (φαβορί) τότε κερδίζει 1.9x10=19 ευρώ όταν η ομάδα της Θεσσαλίας κερδίσει με διαφορά 2 ή περισσοτέρων γκολ. Αν η Λάρισα κερδίσει με 1 γκολ διαφορά τότε ο παίχτης παίρνει το μισό κέρδος, δηλαδή 19/2=9,5 ευρώ. Σε ήττα ή ισοπαλία φυσικά χάνει.

- Αν ο παίχτης ποντάρει 10 ευρώ στην Προοδευτική τότε κερδίζει 1.7x10=17 ευρώ σε περίπτωση νίκης της ομάδας ή ισοπαλίας. Αν η Προοδευτική χάσει με 1 γκολ διαφορά του επιστρέφεται το μισό στοίχημα, δηλαδή 5 ευρώ. Αν η ομάδα χάσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

 

Πλεονέκτημα 1

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε την περίπτωση:

Παναθηναϊκός 1.85 (-1) – Ο.Φ.Η. 1.9 (+1)

- Αν ο παίχτης ποντάρει 10 ευρώ στον Παναθηναϊκό (φαβορί) τότε κερδίζει αν ο Παναθηναϊκός τελειώσει το ματς με νίκη και 2 γκολ διαφορά και πάνω (πχ. 3-1) και θα πάρει 1.85x10=18,5 ευρώ. Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κερδίσει με 1 γκολ διαφορά (πχ. 1-0, 2-1, 3-2 κλπ.) τότε ο παίχτης παίρνει πίσω τα 10 ευρώ του πονταρίσματός του.

- Αν ο παίχτης ποντάρει 10 ευρώ στον Ο.Φ.Η. (αουτσάιντερ) τότε σε περίπτωση νίκης του Ο.Φ.Η. ή ισοπαλίας κερδίζει 1.9x10=19 ευρώ. Είναι δηλαδή σα να στοιχηματίζει Χ2 στον Ο.Φ.Η.

 

 

Συνέχεια

.: Copyright 2009 - CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις