Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

"Ασσόδυο", ένα λιγότερο γνωστό παιχνίδι στο τάβλι

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 21513 φορές

 

24/1/2013, 21:24

 

 

 

 

"Ασσόδυο", ένα λιγότερο γνωστό παιχνίδι στο τάβλι

 

 

Το «Ασσόδυο» (acey-deucey) αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή του παιχνιδιού «Πόρτες», το οποίο έγινε αρκετά δημοφιλές στις Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς έγινε αγαπητό στους αμερικανούς στρατιώτες. Φυσικά το παιχνίδι είναι γνωστό και δημοφιλές και σε άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα όπου κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα πρωτοπαίχτηκε, καθώς πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα.


Σε σχέση με το παραδοσιακές «Πόρτες», το «Ασσόδυο» είναι ένα γρήγορο παιχνίδι τρεξίματος, στο οποίο οι δύο παίκτες προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή τους όσο πιο γρήγορα μπορούν.

 

 


Διαφορές με τις «Πόρτες»

Αντίθετα με το ότι συμβαίνει στις «Πόρτες», όλα τα πούλια και των δύο παικτών τοποθετούνται εκτός παιχνιδιού, ενώ ο κύβος διπλασιασμού του Backgammon επίσης δεν χρησιμοποιείται. Στη συνέχεια τα πούλια εισέρχονται στην αρχική μεριά του κάθε παίκτη, σαν να είχαν χτυπηθεί και να ήταν εκτός παιχνιδιού. Επιπλέον, ένα πούλι που έχει χτυπηθεί και μπαίνει στο παιχνίδι ή τα υπάρχοντα στο ταμπλό μπορούν κανονικά να κινηθούν, ακόμη και αν υπάρχουν πούλια εκτός παιχνιδιού. Μετά την είσοδο, το παιχνίδι είναι σχεδόν το ίδιο με τις «Πόρτες», ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις:


- Ένας ειδικός κανόνας του παιχνιδιού αναφέρει πως όταν ένας παίκτης φέρνει διπλές ή ασσόδυο τότε μετά την εκτέλεσή τους κερδίζει έναν επιπλέον γύρο.


- Όταν ένας παίκτης φέρνει ασσόδυο, τότε παίζει το κλασικό 1-2 στα ζάρια, αλλά και μια διπλή ζαριά της επιλογής του.


- Όταν ένας παίκτης φτάσει με κάποιο πούλι στο σημείο του μαζέματος, τότε δεν επιτρέπεται να το μετακινήσει περεταίρω μέσα στην περιοχή αυτή.


- Σε συνέχεα του παραπάνω, ο κάθε παίκτης στο μάζεμα μπορεί να πάρει μόνο τα πούλια εκείνα που ανταποκρίνονται στις ζαριές, δεν μπορεί δηλαδή να τα σπάσει, καθώς οι μετακινήσεις στην περιοχή αυτή απαγορεύονται.


- Τα πούλια μπορούν να μετακινηθούν ακόμη κι αν ο παίκτης έχει πούλια εκτός παιχνιδιού.


Μπορείτε να αφιερώσετε κάποιο χρόνο προκειμένου να δοκιμάσετε το παιχνίδι και να δείτε εάν σας αρέσει τελικά ή όχι. Σίγουρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο παράγοντας τύχη έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι στις «Πόρτες» και επομένως ο καλύτερος στο ζάρι έχει σημαντικό πλεονέκτημα. Σε κάθε περίπτωση, δεν αρκεί παρά να αφιερώσετε πολύ ελάχιστα λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σας και αν δεν σας αρέσει, δεν χάσατε κάτι ιδιαίτερο.

.: Copyright 2009-2010  -  CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

      Όροι και προϋποθέσεις