Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

Αναστολή ελέγχων και προστίμων για τα "φρουτάκια"

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 1856 φορές

 

2/6/2011, 15:41

 

 

 

Αναστολή ελέγχων και προστίμων για τα "φρουτάκια"Παρελθόν αποτελεί πλέον η έκδοση διοικητικών πράξεων επιβολής προστίμων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την εγκατάσταση ηλεκτρονικών παιχνιδιών – «φρουτάκια».


Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η απαγόρευση της εγκατάστασης ηλεκτρονικών «φρουτομηχανών» δεν είναι σύμφωνη με τα άρθρα 28 και 29 της ιδρυτικής Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το λόγο αυτόν αναστέλονται όλοι οι έλεγχοι και οι χρηματικές και άλλες κυρώσεις που επιβάλλονταν έως τώρα.


Ο υφυπουργός Οικονομικών κος Δημήτρης Κουσελάς ανέφερε πως σύμφωνα με τη γενική αρχή του Διοικητικού Δικαίου, η κυβέρνηση έχει μεν την ευχέρεια όμως όχι παράλληλα και την υποχρέωση να προχωρήσει σε ανάκληση των παράνομων διοικητικών πράξεων. Επιπλέον, πρόσθεσε ο κος Κουσελάς, πως οι διοικητικές πράξεις που έχουν εκδοθεί ατομικά και έχουν ως νομική βάση τις κριθείσες ως αντισυνταγματικές διατάξεις νόμου, δεν είναι αυτοδίκαια άκυρες αλλά είναι ακυρωτέες.


Παράλληλα ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι από τη στιγμή που εκδόθηκαν ανακλητικές πράξεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι ανακλητικές αυτές πράξεις οφείλουν να εφαρμοστούν. Ο κος Κουσελάς τονίζει τέλος ότι μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης, είναι επιβεβλημένο να σταματήσει η έκδοση διοικητικών πράξεων επιβολής προστίμων, όπως προβλέπεται άλλωστε από τις διατάξεις που ακυρώνονται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

.: Copyright 2009-2010  -  CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις