Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

Nick "The Greek" Dandolos - Ο Έλληνας "θρύλος" του τζόγου

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 2516 φορές

 

8/1/2011, 00:44

 

 

 

 

Nick "The Greek" Dandolos - Ο Έλληνας "θρύλος" του τζόγου

 

Ο Νικόλας Ανδρέας Δάνδολος ή Nick "the Greek" είναι ένας από τους μεγαλύτερους τζογαδόρους που έχουν γεννηθεί ποτέ. Γεννημένος στο Ρέθυμνο το 1883 ο Nick έγινε γνωστός για τα κατορθώματά του στον τζόγο σε όλο τον κόσμο.

 
Η οικογένεια του Nick ήταν αρκετά εύπορη. Ο ίδιος μεγάλωσε στην Ελλάδα και απέκτησε το πτυχίο του στη Φιλοσοφία από το Ελληνικό Ευαγγελικό Κολέγιο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, σε ηλικία 18 ετών. Ο Nick εγκαταστάθηκε στο Σικάγο και στη συνέχεια πήγε στο Μόντρεαλ όπου ξεκίνησε να στοιχηματίζει στον ιππόδρομο. Ο Nick έγινε σύντομα γνωστός για τα μεγάλα ποσά που κέρδιζε και έχανε στο στοίχημα. Αφού αποκόμισε 500.000 δολάρια στον ιππόδρομο επέστρεψε στο Σικάγο όπου τα έχασε όλα στα χαρτιά και τα ζάρια. Ωστόσο έγινε πολύ καλός στα παιχνίδια αυτά με συνέπεια να αποτελεί ατραξιόν για τους άλλους παίκτες στα καζίνο που έπαιζε.

 
Από τον Ιανουάριο του 1951 έως το Μάιο του ίδιου χρόνου ο Nick ασχολήθηκε με το πόκερ κόντρα στον Johnny Moss με τον οποίο έπαιξε σχεδόν κάθε γνωστή εκδοχή του παιχνιδιού. Η κόντρα αυτή που λειτούργησε και ως τουριστικό θέαμα, ήταν αυτή που έδωσε την έμπνευση για το μοντέρνο World Series of Poker. Μετά τον πεντάμηνο αυτό μαραθώνιο πόκερ ο Nick έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του παιχνιδιού στην εποχή του, παρότι τελικά βρέθηκε να έχει χάσει 2-4 εκατ. δολάρια από το αρχικό του κεφάλαιο.


Οι ιστορίες γύρω από το όνομα του Nick "the Greek" είναι πολλές. Μια από αυτές αναφέρει ότι ο Nick έχει κάποτε την ευκαιρία να συνοδέψει τον Αλβέρτο Αϊνστάιν στο Las Vegas. Μια άλλη αναφέρει πως κάποτε κέρδισε 1 εκατ. δολάρια από έναν Τεξανό και όταν αποφάσισε να σταματήσει κουρασμένος το παιχνίδι ο αντίπαλός του τον κατηγόρησε ότι δεν είχε την τόλμη να συνεχίσει. Ο Nick τότε ζήτησε μερικές τράπουλες τις οποίες ανακάτεψε και ζήτησε από τον αντίπαλό του να τραβήξουν από μια κάρτα και να ποντάρουν ποιος θα τραβούσε τη μεγαλύτερη για τα διπλά χρήματα ή τίποτα. Ο Τεξανός τελικά αρνήθηκε και ο κάθε άντρας επέστρεψε στο σπίτι του.


Προς το τέλος της ζωής του ο Nick έφτασε να έχει χάσει όλα του σχεδόν τα χρήματα και να παίζει πόκερ με όριο τα 5 δολάρια στην Καλιφόρνια. Όταν ρωτήθηκε από έναν άλλο παίκτη πως γινόταν κάποτε να έπαιζε με εκατομμύρια και εκείνη τη στιγμή με λίγα δολάρια, ο Nick του απάντησε “δράση έχει και το ένα και το άλλο, έτσι δεν είναι;”


Ο Nick "the Greek" πέθανε τα Χριστούγεννα του 1966. Υπολογίζεται ότι κέρδισε και έχασε πάνω από 500 εκατ. δολάρια στη ζωή του. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι από τα κουρέλια βρέθηκε στα πλούτη πάνω από 73 φορές. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν σεβάστηκε ποτέ τα χρήματα, αλλά είχε τεράστια φιλανθρωπική δράση αφού στη διάρκεια της ζωής του δώρισε 20 εκατ. δολάρια που σε σημερινές τιμές υπολογίζονται σε 500 εκατ. δολάρια!

 

.: Copyright 2009-2010  -  CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις