Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

Οι ιδιαιτερότητες του limit Texas Hold'em

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 1623 φορές

 

20/12/2010, 09:46

 

 

 

Οι ιδιαιτερότητες του limit Texas Hold'emΠριν το 2004, όταν ξεκίνησε η μεγάλη «έκρηξη» του online πόκερ, το limit Texas Hold’em αποτελούσε την πιο δημοφιλή επιλογή των περισσότερων παικτών. Το Limit Hold’em είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία για σταθερό εισόδημα. Αυτό που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο τύπο παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι απαιτεί υπομονή, αυτοπειθαρχία και σωστή κρίση των δεδομένων στο τραπέζι. Το παιχνίδι είναι λιγότερο ασταθές θα λέγαμε σε σχέση με τη δημοφιλή εκδοχή του χωρίς όρια (no limit), το οποίο ωστόσο υπερέχει στον τομέα της χρηματικής διαχείρισης.

Διαφορές ανάμεσα στο limit και το no limit Texas Hold’em
Αν έχετε συνηθίσει να παίζεται σε τραπέζια χωρίς όριο, το να παίξετε limit Hold’em πραγματικά θα σας σοκάρει. Η επιθετικότητα αποτελεί τη βάση στο no limit και είναι μια στρατηγική που πολλές φορές επιβραβεύεται. Αυτό βέβαια δεν ισχύει στην περίπτωση του limit Hold’em, καθώς οι επιθετικοί παίκτες πρέπει να καταπιέσουν τις «ορμές» τους όταν δεν έχουν καλό φύλλο. Η μπλόφα στο limit Hold’em υπάρχει, ωστόσο μην περιμένετε να κερδίσετε συχνά, ούτε να αποκομίσετε μεγάλα pots. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν παίζετε «δυνατά» με τα χέρια σας, απλά ότι πρέπει να είστε πολύ πιο επιλεκτικοί όταν μπαίνετε σε ένα pot.

Σε γενικές γραμμές οι παίκτες του Limit Hold’em είναι πιο πρόθυμοι να ρισκάρουν ένα μικρό ποντάρισμα για να δουν ένα flop απ’ ότι όταν παίζουν no limit. Έτσι, στατιστικά περισσότεροι παίκτες βλέπουν κάθε φορά τα flops και το χέρι σας για το λόγο αυτό αποδυναμώνεται, γιατί έχετε περισσότερους παίκτες να αντιμετωπίσετε. Ενώ δύο άσσοι κερδίζουν έναν αντίπαλο με ποσοστό 85%, οι πιθανότητες σε παιχνίδι με 2 ή 3 αντιπάλους περιορίζονται σημαντικά. Πολύ περισσότερα χέρια παικτών φτάνουν έως το τέλος με αποτέλεσμα ένα raise πριν το flop να είναι πολύ δύσκολο να κλέψει τα blinds ή να κερδίσει μικρά pots. Να θυμάστε πάντα ότι στο παιχνίδι με περιορισμένα όρια, το μέγιστο ποντάρισμα διαμορφώνεται με βάση το μεγάλο blind. Στους πρώτους γύρους το ποντάρισμά σας είναι υποχρεωτικά πολύ μικρό και το ίδιο ισχύει και για το raise.


Το μεγαλύτερο λάθος όσων ασχολούνται με το limit και έχουν εμπειρία στο no limit είναι στην επιλογή του χεριού τους. Στο no limit, λόγω της επιθετικής του φύσης, επιτρέπει πολύ περισσότερα μπλοφαρίσματα, ενώ στο limit πετυχαίνει πολύ σπανιότερα και γι’ αυτό δεν χρησιμοποιείται πολύ. Ως εκ τούτου η επιλογή του αρχικού χεριού είναι πολύ σημαντική στο παιχνίδι, καθώς θα πρέπει να περιμένετε στη διάρκεια να αντιμετωπίσετε 2,3 ή και περισσότερους αντιπάλους κάθε φορά. Όπως και στο no limit είναι σημαντικό να «διαβάζετε» τους αντιπάλους σας και να μπορείτε να αντιληφθείτε που περίπου «στέκεστε» σε σχέση με τους υπόλοιπους. Παρακολουθήστε προσεκτικά το παιχνίδι των αντιπάλων σας σε διαφορετικές φάσεις του παιχνιδιού και ανάλογα με τη θέση τους στο τραπέζι. Στα παιχνίδια που δεν παίζονται στο διαδίκτυο αλλά σε πραγματικά τραπέζια, έχετε οπτική επαφή με τον αντίπαλο και ένα επιπλέον πλεονέκτημα, αυτό της παρατήρησης. Προσπαθήστε να παρακολουθήσετε τις κινήσεις και τη σωματική, μη λεκτική αντίδραση των αντιπάλων, αλλά να ξέρετε ότι οι καλοί παίκτες πολλές φορές θα σας παραπλανήσουν επίτηδες και θα σας παγιδέψουν ώστε να πιστέψετε τα αντίθετα απ’ όσα ισχύουν.
 

Υπομονή και πάλι υπομονή
Η υπομονή είναι πάντα πολύ σημαντική στο πόκερ και στην περίπτωση του Limit πόκερ αυτό ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις το χέρι σας δεν έχει καμία προοπτική νίκης. Δεν μπορείτε ούτε να μπλοφάρετε στην περίπτωση συνεχόμενων καρτών του ίδιου χρώματος γιατί με καμία τεχνική δεν θα μπορέσετε να κάνετε τον αντίπαλο με ένα ισχυρό ζεύγος να πάει πάσο. Για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει πειθαρχεία στο παιχνίδι σας και να περιμένετε τον κατάλληλο συνδυασμό καρτών προκειμένου να ποντάρετε σε αυτό.


Μπορεί να είναι δελεαστικό κάποιες φορές να θέλετε να παίξετε κάποιο μέτριο χέρι αφού έχουν προηγηθεί τόσα πεταμένα χέρια, αλλά πρέπει να γίνετε πολύ υπομονετικοί και να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή, όταν θα έχετε ένα «δυνατό» χέρι για να παίξετε. Η υπομονή μαθαίνεται και αναπτύσσεται με προπόνηση και απώτερος σκοπός σας θα πρέπει να είναι να την ενσωματώσετε στο παιχνίδι σας, ιδιαίτερα όταν χάνετε. Όταν το παιχνίδι σας πάει καλά, συνήθως διατηρείτε και τη συγκέντρωσή σας, ενώ από τη στιγμή που κάτι θα «στραβώσει» μπορεί να χάσετε την υπομονή και τη συγκέντρωσή σας και να οδηγηθείτε σε σημαντικά λάθη. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και κάντε ένα διάλυμα ή σταματήστε τελείως το παιχνίδι εκείνη την ημέρα. Το να παίζετε με κακή διάθεση ή άγχος επηρεάζει την ποιότητα του παιχνιδιού σας και αυτό με τη σειρά του αναπόφευκτα οδηγεί σε οικονομικές απώλειες.


Το να παίζει κανείς limit Hold’em είναι σαν να πηγαίνει για δουλειά και να πληρώνετε με την ώρα. Τα κέρδη προέρχονται από τις μεγάλες νίκες μας σε μια ώρα. Το να καταφέρετε να βγάλετε κέρδη από το limit Hold’em δεν έχει καμιά ουσιαστική διαφορά από τη δουλειά του πωλητή ή του υδραυλικού. Εμφανίζεστε για «δουλειά», αγοράζετε τις μάρκες σας και παίζετε. Όπως οποιαδήποτε άλλη δουλειά ελεύθερου επαγγελματία, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και προσπάθεια για να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Προσπαθήστε να είστε καλός επαγγελματίας και
αποφύγετε τα ανόητα λάθη που μπορούν να σας οδηγήσουν σε μεγάλες χρηματικές απώλειες.

.: Copyright 2009-2010  -  CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις