Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

Η τεχνική του "αργού παιχνιδιού" στο πόκερ

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 3739 φορές

 

13/10/2010, 15:10

 

 

 

 

Η τεχνική του "αργού παιχνιδιού" στο πόκερ

 

Το «αργό παιχνίδι» στο πόκερ, αποτελεί μια στρατηγική που υποδηλώνει στους άλλους παίκτες ότι το «χέρι» μας είναι «αδύναμο» και ότι στηριζόμαστε στα μετέπειτα τραβήγματα μήπως τελικά προκύψει κάτι καλό, ενώ αντίθετα το «χέρι» μας είναι «δυνατό» κι εμείς προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε τη νίκη μας. Σύμφωνα με αυτή τη στρατηγική, μας επιτρέπεται στο Texas Hold’em να κάνουμε μόνο call και όχι raise, μέχρι το river, όταν, αν βέβαια η στρατηγική μας δουλέψει σωστά, θα κάνουμε ένα μεγάλο raise κόντρα σε κάποιο παίκτη για να ανεβάσουμε στα ύψη το pot. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες η στρατηγική αυτή είναι κατάλληλη και κάποιες άλλες στις οποίες τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ άσχημα.


Προκειμένου να δουλέψει η στρατηγική του «αργού παιχνιδιού», πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι 1 ή 2 παίκτες που να έχουν τον πρώτο λόγο στα πονταρίσματα. Δεν παίζει ρόλο αν παίζουν πριν ή μετά από εσάς, αν και το να έχετε εσείς την τελευταία κουβέντα είναι συνήθως πλεονέκτημα. Το βασικό είναι να δείχνετε στους άλλους ότι το σκέφτεστε πολύ και ότι δεν είστε και πολύ σίγουρος για το αν πρέπει να συνεχίσετε ή να πάτε πάσο, έτσι ώστε να ενθαρρύνεται μεγαλύτερα πονταρίσματα. Το καλύτερο σενάριο είναι εκείνο στο οποίο κάποιος παίκτης του τραπεζιού μπλοφάρει και πρέπει είτε να ακολουθήσουν μέχρι το τέλος είτε να αποχωρήσει, ωστόσο η στρατηγική δουλεύει και κόντρα στους «σφιχτούς» παίκτες, αν είστε βέβαιοι ότι έχετε το πάνω χέρι.


Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι κρατάμε ένα ζεύγος βαλέδες και στο flop ανοίγεται AJ7. Αυτό που ελπίζουμε τώρα είναι κάποιος στο τραπέζι να κρατά έναν άσσο που να κάνει ζευγάρι με εκείνο του τραπεζιού και να στοιχηματίσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Αν το ποντάρισμα είναι πολύ μεγάλο, προσέξτε την περίπτωση να κρατά στο χέρι ζεύγος άσσων. Αν στο pot συμμετέχουν κι άλλοι παίκτες, καλύτερα να κάνετε call και να ελπίζετε ότι το pot θ’ αυξηθεί περισσότερο μετά από έναν ακόμη γύρο στοιχημάτων. Απώτερός σας στόχος πρέπει να είναι να έχετε ακόμη το καλύτερο «χέρι» μετά το river. Περιμένετε μέχρι τα πονταρίσματα να φτάσουν πάλι σ’ εσάς και τότε κάντε το μεγάλο «μπάσινο». Στο σημείο αυτό οι άλλοι παίκτες υπάρχει η περίπτωση να αισθανθούν ότι πρέπει να κάνουν call, ιδιαίτερα αν μέχρι εκείνη τη στιγμή τους δίνατε να καταλάβουν ότι το «χέρι» σας δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό, με αποτέλεσμα το pot να γίνει θησαυρός.


Βέβαια, τα μειονεκτήματα της στρατηγικής αυτής έχουν δύο πλευρές. Καταρχάς αν ο παίκτης που πρωτοστατούσε στα πονταρίσματα αποφασίσει να κάνει check μετά το turn, ουσιαστικά του δίνετε (σε αυτόν και όλους τους άλλους στο τραπέζι), μια έξτρα κάρτα. Αν κάποιος συμπληρώσει έτσι μια κέντα για παράδειγμα ή χρώμα, λόγω της επιλογής σας για «αργό παίξιμο», θα «χτυπάτε το κεφάλι σας» για την επιλογή σας στη στρατηγική αυτή.


Το «αργό παίξιμο» μπορεί να αποτελέσει μια πολύ αποτελεσματική στρατηγική που μπορεί να σας δώσει μεγάλα ποσά αν παιχθεί σωστά και η τύχη δεν σας «γυρίσει την πλάτη». Πάντα όμως η στρατηγική αυτή εμπεριέχει και το ρίσκο, επομένως δεν θα πρέπει να περιμένετε να δουλεύει πάντα.

.: Copyright 2009-2010  -  CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις