Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

 

Δικαίωση για τη Ladbrokes σε Σουηδία και Δανία

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 1314 φορές

 

 

 

Νικήτρια στις δικαστικές της διαμάχες με τα κρατικά στοιχηματικά μονοπώλια σε Δανία και Σουηδία αναδείχθηκε η βρετανική εταιρεία Ladbrokes. Οι εταιρείες της Δανίας και Σουηδίας που διαχειρίζονται αποκλειστικά το σύνολο του στοιχηματικού τζίρου των χωρών αυτών υπέβαλαν μηνύσεις κατά του αγγλικού στοιχηματικού «κολοσσού», όταν αυτός αποφάσισε να επενδύσεις στις σκανδιναβικές χώρες.

 

Στη Σουηδία, η Svenska Spel προχώρησε σε μήνυση κατά της Ladbrokes τον Μάϊο του 2008 κατηγορώντας την παράνομη χρήση της εμπορικά κατοχυρωμένης φράσης «Σουηδικά παιχνίδια με αγγλικές αποδόσεις» στη διαφημιστική της καμπάνια. Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, μόνο η ίδια έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιοί τις λέξεις «σουηδικός-η-ο» και «παιχνίδια» για εμπορικούς και διαφημιστικούς λόγους σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία.

 

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Ladbrokes προειδοποιώντας παράλληλα τη Svenska Spel ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο 110.000 δολαρίων αν χρησιμοποιήσει φράσεις όπως «Η Svenska Spel είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στον υπεύθυνο στοιχηματισμό» ή «ο πιο αποτελεσματικός online έλεγχος ηλικίας» μελλοντικά.

 

Ικανοποιημένος από τη δικαστική απόφαση δήλωσε ο κ. Christopher Bell, κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος της Ladbrokeς τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με βάση το συμφέρον του καταναλωτή σε μια ανταγωνιστική αγορά σε αντίθεση με μονοπωλιακούς νόμους και πράξεις που περιορίζουν τις τον ανταγωνισμό και τις επιλογές».

 

Ανάλογη ήταν η δικαστική εξέλιξη και στη Δανία, μετά την προσφυγή της Danska Spil για την ίδια διαφημιστική καμπάνια της Ladbrokes. Η μονοπωλιακή εταιρεία από τη Δανία διατύπωσε παρόμοιες απαιτήσεις με τη Svenska Spel ζητώντας να μην μπορεί η Ladbrokes να χρησιμοποιεί τις λέξεις «δανέζικος-η-ο» και «παιχνίδια» στις διαφημίσεις τις, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση της Ladbrokes ούτε να μην χρησιμοποιεί τους παραπάνω όρους, ούτε να δώσει κάποια χρηματική αποζημίωση.

 

Με βάση λοιπόν τις δύο αυτές αποφάσεις, η εταιρεία Ladbrokes και άλλες παρόμοιες, είναι ελεύθερες να διαφημίζουν ελεύθερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και ν’ ανταγωνίζονται τα κρατικά μονοπώλια. Παρόλα αυτά, η Danska Spil εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ενώ πρόσφατα η Ladbrokes απέσυρε την έφεσή της κατά του νορβηγικού μονοπωλίου της Norsk Tipping μετά από 5 χρόνια. Η κίνηση της Ladbrokes έγινε μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπέρ της πορτογαλικής Santa Casa De Misericordia De Lisboa και κατά της εταιρείας Bwin.

 

 

.: Copyright 2009 - CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις