Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

 

Νικήτρια στην πρώτη δικαστική μάχη η StanleyBet

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 1374 φορές

 

 

 

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στους ερχόμενους μήνες στη χώρα μας μετά την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας StanleyBet International που ζητούσε να αρθεί η σφράγισης του καταστήματός της στο Κολωνάκι, θεωρώντας ότι αυτή έγινε με μη νόμιμο τρόπο.

 

Να θυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2008 η εταιρεία άνοιξε 2 καταστήματα στην χώρα μας, το ένα στην Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) και το άλλο στην Αθήνα (Κολωνάκι, οδός Αναγνωστοπούλου), τα οποία όμως έκλεισαν σχεδόν αμέσως με το αιτιολογικό ότι η εταιρεία δεν διέθετε άδεια internet café που απαιτείται από το νόμο 3037/2002. Η βρετανική εταιρεία πήρε την απόφαση να  δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα, βασιζόμενη στις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το οποίο αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται το μονοπώλιο σε καμία ιδιωτική επιχείρηση της ευρωπαϊκής ένωσης. Βέβαια, όπως ήταν λογικό, η ενέργειά της προκάλεσε την αντίδραση του Ο.Π.Α.Π., ο οποίος σύμφωνα με το νόμο έχει το μονοπώλιο του στοιχήματος στη χώρα μας έως το 2021. Αποτέλεσμα ήταν να σφραγιστεί τελικά το κατάστημα στο Κολωνάκι την ώρα που παράλληλα εκκρεμούσε η απόφαση για το κατάστημα Θεσσαλονίκης.

 

Σε ανακοίνωσή του ο κ.  Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας της Stanleybet International, αναφέρει ότι: «Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου αναδεικνύει το γεγονός ότι ο Έλληνας Δικαστής εφαρμόζει πιστά το νόμο κάτι το οποίο αποτελεί επιδίωξη της εταιρείας στην σταθερή προσπάθειά της για τη δημιουργία μίας ελεύθερης, ανταγωνιστικής και ουσιαστικά ρυθμισμένης αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού στην Ελλάδα. Οι βασικές αρχές μας περιλαμβάνουν τις προσωπικές υπηρεσίες (face-to-face) αλλά και τις διαφανείς συναλλαγές, με σεβασμό πάντα στην νομοθεσία που διέπει την άδεια λειτουργίας της εταιρίας από διάφορες δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεσμευόμαστε για την προστασία του καταναλωτή και παράλληλα στο δικαίωμα του να επιλέγει τα πλέον πρωτοποριακά προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού. Η Stanleybet International, θα συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά το δικαίωμά της να παρέχει τις υπηρεσίες της διασυνοριακά στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα πάντοτε με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

 

Από την πλευρά του ο Ο.Π.Α.Π. φαίνεται διατεθειμένος να κυνηγήσει την υπόθεση μέχρις εσχάτου και βασίζει την πορεία των ενεργειών του στην περίπτωση της Πορτογαλίας όπου ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ήταν υπέρ του αντίστοιχου Ο.Π.Α.Π. της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου. Μάλιστα ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π. κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ πριν λίγους μήνες είχε τονίζει: «θα κινηθούμε εννόμως, καθώς κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αμφισβητήσει το μονοπώλιο του Ο.Π.Α.Π. στην Ελλάδα, μέσω της φυσικής παρουσίας».

 

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η StanleyΒet διαθέτει περίπου 1500 πρακτορεία στοιχήματος σε όλο τον κόσμο έχοντας περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους, ενώ ο κύκλος εργασιών της φτάνει τα 350.000.000 ευρώ ετησίως. Η βρετανική εταιρεία δεν λειτουργεί στο διαδίκτυο και δρα αποκλειστικά με επώνυμα πρακτορεία.

.: Copyright 2009 - CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις