Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

Έρχονται τα "νόμιμα φρουτάκια"

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 2894 φορές

 

25/6/2010, 20:11

 

 

 

 

 

φρουτάκια

 

 

Μόνο οι τελικές λεπτομέρειες απομένουν για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «φρουτάκια» από την ελληνική βουλή. Το πλαίσιο λειτουργίας των νέων παιχνιδιών έχει αποσαφηνιστεί και σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες εκκρεμότητες αφορούν κυρίως φορολογικά ζητήματα.


Το πιθανότερο σενάριο είναι η διενέργεια των παιχνιδιών να γίνεται αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους από άτομα τα οποία θα ξεπερνούν σε ηλικία κάποιο συγκεκριμένο όριο. Οι εταιρείες που θα εγκαταστήσουν τα μηχανήματα θα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν ετήσιο τέλος για κάθε μηχάνημα το οποίο θα διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με τον πληθυσμό. Συγκεκριμένα, σε πόλεις έως 2.000 κατοίκους το τέλος θα φτάνει τα 100 ευρώ, και τα 800 ευρώ για πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων. Επιπλέον οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τέτοια τυχερά παιχνίδια θα πληρώνουν παράβολο στο Δημόσιο και άδεια που θα φτάνει τα 10.000 ευρώ.


Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει περίπου 500 εκατ. ευρώ από τις νέες άδειες και άλλα 200 εκατ. ευρώ από τους ετήσιους φόρους. Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να καταβάλει από τον Ιούνιο του 2009 ημερήσιο πρόστιμο 31.600 ευρώ που σωρευτικά έως σήμερα έχει ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ, λόγω μη συμμόρφωσης σε καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το οποίο είχε κρίνει παράνομη την απαγόρευση εισαγωγής και εμπορίας ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

 

 

 

 

.: Copyright 2009-2010  -  CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις