Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

Συμβουλές για καλύτερο παιχνίδι στο τάβλι

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 5186 φορές

 

15/6/2010, 19:28

 

 

 

 

τάβλι ζάριαΤο καλοκαίρι έφτασε και μια από τις χαρές της εποχής είναι το να παίζουμε ταβλάκι στην παραλία με την απαραίτητη συνοδεία του φραπέ ή ουζάκι με μεζεδάκι στον κήπο του εξοχικού. Υπάρχουν βέβαια και οι μανιώδεις τζογαδόροι οι οποίοι ικανοποιούνται με ένα καφέ μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους ρίχνοντας ηλεκτρονικές ζαριές…


Οποιαδήποτε κι αν είναι η περίπτωση, το να παίζουμε καλά, με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη μας επιτρέπει να έχουμε τις τσέπες μας γεμάτες (όταν παίζουμε με στοίχημα online) και την περηφάνια μας ψηλά (όταν παίζουμε με έναν φίλο).


Το τάβλι είναι ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι που συνδυάζει την τύχη με την ικανότητα του παίκτη. Το να γνωρίζει κάποιος μόνο τους κανόνες δεν είναι αρκετό για να κερδίσει, αλλά αντίθετα θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια έξυπνη στρατηγική και να προπονείται αρκετά, καθότι μπορεί το παιχνίδι να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι.


Πέρα από την τύχη που κάποιοι τη στερούνται και άλλη την κουβαλάνε με τα «τσουβάλια», μερικές συμβουλές δεν βλάπτουν κανέναν. Σήμερα θα ξεκινήσω με το παιχνίδι «πόρτες» που είναι το πιο δημοφιλές παγκοσμίως και αργότερα μέσα στο καλοκαίρι θα επεκταθούμε και στα υπόλοιπα.


Ο πρώτος κανόνας λοιπόν και πολύ σημαντικός μάλιστα, είναι να κατανοήσετε ότι το παιχνίδι βασίζεται στην ικανότητα, την τύχη και τη στρατηγική. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ρισκάρετε προκειμένου να έχετε ελπίδες να κερδίσετε. Το να παίζετε με ασφάλεια συνέχεια δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.


Ένα άλλο σημείο, όταν βρίσκεστε πίσω σε μια παρτίδα και περιμένετε μια καλή ζαριά για να βελτιώσετε τη θέση σας, είναι να «χτυπήσετε» τον αντίπαλο. Προσπαθήστε να κερδίσετε καλές θέσεις με τα πούλια σας στις αρχικές 6 θέσεις όπως ξεκινάτε και περιμένετε τον αντίπαλο να φτάσει με τα πούλια του για να τον «χτυπήσετε».


Γνωρίζετε ποιες είναι στρατηγικά οι πιο σημαντικές θέσεις; Θα σας πως εγώ, η 4η και η 5η θέση σε κάθε πλευρά. Προσπαθήστε να τις κερδίσετε νωρίς στο παιχνίδι και θα έχετε γρήγορα αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.


Στην περίπτωση που είστε μπροστά στο παιχνίδι, το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να «τρέξετε» όσο πιο γρήγορα μπορείτε, όμως προσπαθήστε να μην δίνεται την ευκαιρία στον αντίπαλο να σας χτυπήσει ελεύθερα πούλια. Άλλωστε δεν τρέχετε κόντρα στον χρόνο, αλλά σε σύγκριση με τις θέσεις του αντιπάλου.


Σε περίπτωση που παίζεται online και ο αντίπαλος διπλασιάσει το στοίχημα μην πανικοβληθείτε. Μπορείτε κι εσείς αργότερα να διπλασιάσετε και το γεγονός ότι αυτός διπλασιάζει δεν σημαίνει πάντα ότι θα κερδίσει σίγουρα το παιχνίδι από τη στιγμή που η τύχη παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.

Σε περίπτωση που είστε 2 παιχνίδια πίσω και ο αντίπαλος 1 από τη νίκη μην διπλασιάζετε, αλλά προσπαθήστε να κερδίσετε με 2 νίκες. Αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική. Η καλύτερη στιγμή για να διπλασιάσετε είναι ότι είστε σίγουρος ότι ο αντίπαλος θα αρνηθεί.


Ο αντίπαλός σας μπορεί να έχει και αυτός μια καλή στρατηγική και να χρησιμοποιεί «άγκυρες», δηλαδή «πόρτες» όχι ενιαίες σε σειρά με άλλες, αλλά πιο απομακρυσμένες, κερδίζοντας έτσι κάποια πιο μακρινά «πατήματα». Το πιο σωστό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ν’ ακολουθήσετε την ίδια στρατηγική και να κάνετε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο το ταμπλό.


Ένα ακόμη ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μάθετε μια συγκεκριμένη στρατηγική, να την εξασκήσετε και να χρησιμοποιείται αυτή κάθε φορά που παίζετε, όμως πάντα η επόμενη κίνησή σας εξαρτάται από τη ζαριά σας. Μην προσπαθήσετε να μείνετε 100% προσηλωμένος στη στρατηγική σας αν κάποια ζαριά δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας.


Ένας καλός τρόπος για να καθυστερήσετε τον αντίπαλό σας είναι να χρησιμοποιήσετε τις «άγκυρες» που αναφέραμε παραπάνω. Ο αντίπαλός σας δεν θα έχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων, ενώ ακόμη κι αν είστε πίσω στο παιχνίδι οι «άγκυρες» μπορούν να σας βοηθήσουν να ξανακερδίσετε πλεονέκτημα.


Πριν ξεκινήσετε να παίξετε να έχετε φροντίσει να μάθετε τουλάχιστον 2 διαφορετικές στρατηγικές. Προσπαθήστε να μην είστε απρόσεκτος αλλά συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και ξεχάστε προσωρινά τις κυρίες με τα μικροσκοπικά μαγιό στην παραλία…
Το τάβλι και οι «πόρτες» είναι ένα εύκολο παιχνίδι φαινομενικά, αλλά για να νικήσει κάποιος πρέπει να έχει κάποιες δεξιότητες και να το έχει μελετήσει. Μελετήστε λίγο τις συμβουλές μας και θα βγείτε κερδισμένοι στο παιχνίδι σας. 

.: Copyright 2009-2010  -  CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις