Η ιστοσελίδα της CLICKnBET είναι ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης για το χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Με προγνωστικά, άρθρα και διαγωνισμούς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την αύξηση του εισοδήματός σας.

Περισσότερα...

Όνομα:

Κωδικός:

    ÅããñáöÞ

 

 

Το Omaha πόκερ δεν είναι Texas Hold'em

 

Το άρθρο αυτό έχει προβληθεί 1389 φορές

 

 

 

Το πόκερ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο με πολλούς νέους παίχτες να παίρνουν το «βάπτισμα του πυρός» και τους παλιότερους να «εξερευνούν» νέα παιχνίδια πόκερ από τα δεκάδες που υπάρχουν διαθέσιμα. Δύο από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια πόκερ είναι το κλασικό Texas Holdem και το Omaha. Το μεγάλο λάθος που κάνουν και οι νέοι αλλά κυρίως οι παλιοί παίχτες που γνωρίζουν το Texas Holdem και δοκιμάζουν το Omaha πόκερ είναι ότι προσπαθούν να εφαρμόσουν την ίδια στρατηγική παιχνιδιού.

 

Το Omaha πόκερ μπορεί να μοιάζει πολύ με το Holdem, καθώς και τα δύο παίζονται με 5 ανοιχτά κοινά φύλλα, ωστόσο σ’ αυτό το σημείο τελειώνουν οι ομοιότητες. Στο Holdem ο παίχτης χρησιμοποιεί οποιαδήποτε ή και όλες τις κοινές κάρτες του τραπεζιού, ενώ στο Omaha είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει 2 κάρτες από το χέρι του και 3 κάρτες από το τραπέζι.

 

 

Το αρχικό χέρι

Στο Omaha πόκερ στον κάθε παίχτη μοιράζονται 4 προσωπικά φύλλα αντί για 2. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτό τους δίνει διπλάσιους αρχικούς συνδυασμούς, αλλά στην πραγματικότητα με 4 φύλλα δημιουργούνται 6 πιθανοί συνδυασμοί των 2 φύλλων. Για παράδειγμα αν έχουμε 4 φύλλα ΑΒΓΔ, οι πιθανοί συνδυασμοί είναι ΑΒ, ΓΔ, ΑΓ, ΒΔ, ΑΔ, ΒΓ.

 

Μ’ αυτούς τους αρχικούς συνδυασμούς πολλοί παίκτες του Holdem πιστεύουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσουν καλύτερο συνδυασμό στο χέρι τους που φυσικά δεν ισχύει καθώς όλοι οι παίχτες μπορούν με τα 4 τους φύλλα να σχηματίσουν 6 πιθανούς συνδυασμούς. Σε ένα λοιπόν παιχνίδι 10 παιχτών, εμείς θα έχουμε 6 πιθανούς συνδυασμούς και οι αντίπαλοι συνολικά 54, άρα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιλεκτικοί και προσεκτικοί, πολύ περισσότερο απ’ ότι στο Holdem.

 

Λάθη και διαφορές

Ένα από τα σημαντικότερα λάθη στο Omaha πόκερ είναι όταν κάποιος παίχτης ποντάρει μεγάλα ποσά σε ένα μεγάλο ζευγάρι. Αν και στο Holdem είναι πολύ λογική μια τέτοια κίνηση, στο Omaha είναι αντίθετα πολύ πιο δύσκολο να μας βγει σε καλό μια παρόμοια «επένδυση» χρημάτων. Πρέπει να θυμάστε ότι σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια πόκερ, το Omaha είναι ένα παιχνίδι όπου συνήθως ο νικητής έχει κέντα, χρώμα ή φουλ.

 

Στο Holdem μερικές φορές μπορούμε να κάνουμε raise αργά στο παιχνίδι και οι αντίπαλοί μας να πάνε πάσο, συμβαίνει αρκετά συχνά μάλιστα. Στο Omaha, όμως, συνήθως θα υπάρξουν περισσότεροι παίχτες που θα μείνουν στο παιχνίδι, καθώς τα 4 φύλλα του χεριού του καθενός δημιουργούν περισσότερους λόγους να κάνουν τους παίχτες να πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν.

 

Καθώς οι παίχτες που συνεχίζουν σε κάθε φάση του παιχνιδιού είναι περισσότεροι στο Omaha, η αξία του pot γίνεται πολύ μεγάλη και εν τέλει είναι συνηθισμένο οι παίχτες να χάνουν παρότι έχουν πολύ καλά φύλλα. Στο παιχνίδι αυτό λοιπόν, οι παίχτες πρέπει να έχουν την δύναμη ν’ αντέξουν ψυχολογικά τις ήττες, πράγμα πολύ δύσκολο αν κάποιος έχει συνηθίσει άλλα παιχνίδια πόκερ όπου ο συγκεκριμένος συνδυασμός θα θεωρούνταν πραγματικά ανίκητος.

 

Το συμπέρασμα είναι ένα: Αν σας αρέσει το Omaha πόκερ και θέλετε ν’ ασχοληθείτε, αφιερώστε χρόνο προκειμένου να μάθετε να παίζετε και να ξεχάστε εντελώς τη στρατηγική του Holdem. Το Omaha πόκερ δεν είναι Texas Hold’em.

.: Copyright 2009 - CLICKnBET.gr :.

info@CLICKnBET.gr

     Όροι και προϋποθέσεις